Deo, ja po przygodach ojca z immo nie zrezygnuje, kradna, kradli i krasc beda, kazde zabezpieczenie to cegielka w strone muru
[O2] Szukam kogoś kto zakoduje licznik
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BiszczuTomaszW, zadzwoń do ASO i powiedz, że chciałbyś się dowiedzieć ile ksztuje wymiana licznika, bo np. w Łodzi biorą 130 pln a w Zielonej Górze 150 pln. Zobaczysz, że wtedy dostaniesz podobną cenę
"Koszt takiej usługi to 250zł, a w jej skład wchodzi wymiana i w kodowanie licznika oraz w kodowanie dwóch kluczyków."
Cena porażka . Pytanie czy też zmienią przebieg licznika w tej cenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezDziś udało się ustawić przebieg na właściwy:
Koszty 150 PLN, trzeba szukać gościa co potrafi przestawić licznik w Golfie 6.
Całość normalnie kosztuje 400, bo ponoć jeszcze dochodzi sterownik silnika i ABS.
Ale kto ich tam wie.
Mi fachowcy podali cenę 250PLN, ale muszą wyciagnąć licznik i podpiąc sie bezpośrednio do kości pamieci.
Komentarz
-
-
Dobra, mam Maxi Dota :szeroki_usmiech - licznik jest pewny z PIN-em.
Niestety nie jestem do końca pewny czy u mnie zadziała bo powinienem mieć licznik ...842H a mam 842D. Zobaczymy, może się uda. Może ktoś poleci mi naprawdę dobry serwis i dobrych fachowców w okolicy (śląsk), bo np w Kieracie (Tychy) nie podchodzą do tematu. Wiem że Emida w Rudzie ponoć jest dobra i tam próbuję uderzyć, natomiast szukam czegoś gdyby w Rudzie sobie nie poradzili
Komentarz
-
-
W o2 wcale nie musisz jechac do ASO. wystarczy ktoś z CAN Commanderem
Moja O2 jest z sierpnia 2008
PS Pozostaje jeszcze opcja korekty licznika. W moim ogrinale jest 77 kkm, a w tym którego chcę założyć jest prawie 200 kkm więcej
Komentarz
-
-
jak masz piny do swojego i nowego licznika - to chyba nie ma problemu->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zapraszam do KatowicDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Witam.
Podłącze się do tematu. Chcę wymienić sobie licznik na duży fis
Czy ktoś z bardziej zorientowanych kolegów mógłby mi powiedzieć jaki kod należy wpisać aby uzyskać zezwolenie na dostęp do licznika. Posiadam VCDS, wchodzę w 17 - zestaw wskaźników następnie w 16 - dostęp upoważniony i teraz muszę podać jakiś kod aby móc wejść w 11 - logowanie gdzie po podaniu PINU będe mógł dopasować nowy licznik. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Piotr.Było 1,9TDI 4x4,
Jest 2,0 TDI DSG
Komentarz
-
-
Mardi, z tego co wiem to będziesz musiał dysponować dwoma kodami PIN
jestem równiez na etapie wymiany licznika na maxi Dota
z mojego licznika kod juz mam zczytany , niestety mam kłopot z kodem z drugiego licznika poniewaz już raz był kiedyś zakodowany w innym aucie i niestety ktoś od kogo do kupiłem nie był w posiadaniu tego kodu , więc teraz musze w jakis cudowny sposób z pomocą niektórych OCPków ściągnąć kod PIN z tego licznika żebym mógł zakodować go do swojego auta bo inaczej immo nie puści :-(
ale jak bedziesz chciał konkretniej podziałac w tym temacie to mysle że kropeck bedzie wiedział coś więcej w tym temacie . Jedno wiem na pewno , VCDS-em tego nie zrobisz .
[ Dodano: Pią 20 Kwi, 12 19:27 ]
Pablooo, masz blisko , w mysłowicach tylko musisz pogadać z kropkiem czy sie podejmie tematu
[ Dodano: Pią 20 Kwi, 12 19:28 ]
ja swój temat też chciałem ruszyć przez jakies ASO ale rozłożyli ręce :-(
Komentarz
-
-
poniżej wstawim różnice pomiędzy zwykłym licznikiem a maxi, tak informacyjnie....
By enriquezoctavia at 2012-04-20
By enriquezoctavia at 2012-04-20
By enriquezoctavia at 2012-04-20Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
diablojarek, użytkownik Krzych, robi cuda w zakresie diagnostyki kodowania itp., na razie jeszcze nie ukończyłem etapu wymiany, bo muszę wymienić transpondery w kluczykach, natomiast na 90% procent powinno się wszystko udać. Jeśli chodzi o PIN to w moim przypadku zczytywał wszystko jak leci. Podjedź do niego może się uda, tym bardziej że w O1 jest ponoć prościej
Komentarz
-
-
chłopaki, w O2 przed FL i w O2 przed MY 2008 sprawa jest prosta pod warunkiem posiadania dwóch kabelków:
CAN Commander do zczytania PIN z szafy starej i nowej
VCDS do przypisania kluczyków
Niby samym Commanderem się da, ale wygodniej jest VCDS.
Przed FL powidziałbym, że żadna filozofia.
Problem pojawia się w FL lub przy próbie przełożenia licznika z FL do nie FL.
Chylę czoła przed magikiem, któremu się to uda lub któremu się uda zakodować kluczyk do licznika FL...
Oczywiście fiki-miki typu odłączenie immo się nie liczy...Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezChylę czoła przed magikiem, któremu się to uda lub któremu się uda zakodować kluczyk do licznika FL...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz